Announcement in GREEK

Αγαπητοί μου,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω τη δημιουργία ‘προσωπικής’ μου ιστοσελίδoς στην οποία φιλοξενούνται τα διάφορα πνευματικά μηνύματα και οι μελέτες μου. Ο δεσμός (link) με τον οποίον μπορείτε να την επισκέπτεσθε είναι: http://wordstaughtbythespirit.com. Επίσης, φιλοξενούνται και τα πέντε βιβλία της εκλιπούσης συζύγου μου. Ένα εξ αυτών είναι μεταφρασμένο στην Αγγλική και στη Γαλλική. Οι εργασίες μου είναι σε τρεις γλώσσες: Στην Ελληνική, στην Αγγλική και στην Γαλλική. Η ιστοσελίδα αυτή είναι λειτουργική αλλά ευρίσκεται στα πρώτα της ‘βήματα’ και έχει ανάγκη βελτιώσεων, οι οποίες θα γίνονται, όπως είναι φυσικό, με την πάροδον του χρόνου.

Το ότι η ιστοσελίδα μου είναι ‘προσωπική’ τούτο δεν σημαίνει ότι είναι κλειστή προς τον κόσμο! Είναι ανοικτή στον διάλογο και δεν υπάρχει μέσα σ’αυτήν τίποτε που να έχει «copyright» (πνευματικά δικαιώματα). Ούτε για τις γραπτές εκδόσεις της Αγίας Γραφής που παρήγαγα ούτε και για την ηχογραφημένη υπ’εμού Αγία Γραφή αλλά ούτε για τα πνευματικά μηνύματα και τις μελέτες μου. Η επιθυμία μου είναι να κάνω αδάπανον το Ευαγγέλιον. Το « copyright » το έχει μόνον ο Θεός σε ό,τι ο Θεός μας έδωσε και το έχομε σωστά αναμεταδώσει!

Είμαι πεπεισμένος ότι, ανεξάρτητα από τις ανθρώπινες ατέλειές μας, έχομε εκφράσει σωστά τα βασικά μηνύματα της Γραφής της αγάπης Του και των όρων Του για τη σωτηρία μας! Έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι ΕΑΝ ο άνθρωπος δεν θελήσει να πιστεύσει στην άνευ όρων αγάπη Του ΚΑΙ να δεχθεί τους όρους Του, δεν μπορεί να σωθεί. Επίσης, και ότι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί με τα ωραιότερα κηρύγματα, προτροπές και πνευματικές μελέτες του να αναγεννήσει και να μεταβάλει τον πλησίον του !

Ο λόγος του αποστόλου Παύλου: «Και είμεθα έτοιμοι να εκδικήσωμεν πάσαν παρακοήν, όταν γείνη πλήρης η υπακοή σας» (2Κορ.10:6) με βοήθησε να καταλάβω τον λόγον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είπε ότι «[…] Και πάντες θέλουσιν είσθαι διδακτοί του Θεού […]» (Ιωάν.6:45, Ησα.54:13, Ιερ.31:33, Εβρ.8:10, 10:16). Δηλαδή, μόνον ο Θεός μπορεί να σε διδάξει όταν η καρδιά σου έχει δοθεί σ’Αυτόν και είναι πρόθυμη να υπακούσει! Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εξαιρετική γνώση της Αγίας Γραφής αλλά που η γνώση τους αυτή δεν συνοδεύεται από αγάπη για την αλήθεια και την ευθύτητα. Γι’αυτό και δεν μεταβάλλονται στο βάθος τους.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για το ποίος είμαι και τί πιστεύω, τους παραπέμπω σ’ένα παλαιό άρθρο μου με τίτλο «Δόγματα» που ευρίσκεται κάτω από τον τίτλο «WHAT I BELIEVE» της ιστοσελίδος μου, χρησιμοποιώντας τον δεσμό (link): http://wordstaughtbythespirit.com.

Τώρα θα ήθελα να παραθέσω περιληπτικώς το ιστορικόν πλαίσιον των εργασιών μου και τους λόγους της προσφάτου δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδος: Αισθανόμουν έντονα την ανάγκη δημιουργίας του! Πολλοί ήσαν εκείνοι που απλώς με ρωτούσαν εάν έχω κάποιαν ιστοσελίδα. Άλλοι, επειδή εκτιμούσαν τις εργασίες μου και με αγαπούσαν, με παρότρυναν επανειλημμένως και επιμόνως να δημιουργήσω τόσον για μένα όσον και για την ωφέλεια του κοινού μια προσωπική ιστοσελίδα. Τελικά δημιουργήθηκε, και ιδού το ιστορικό πλαίσιό της:

1. Η γένεσις της αναγνωσμένης από εμένα έκδοση της Αγίας Γραφής:

Η σύζυγός μου Ξένια, όταν ήταν ακόμη νέα, ασθένησε βαρέως κατά το τέλος της δεκαετίας του ’50 και αρχές της δεκαετίας του ’60, επί 6 περίπου έτη. Μη δυναμένη ούτε τη Γραφή της να διαβάσει με παρεκάλεσε να κάνω κάτι, ώστε να μη πλήττει μόνη της όλη την ημέρα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διεμέναμε. (Διεμέναμε τότε στην Τρίπολη όπου εργαζόμουνα ως γεωπόνος στη Διεύθυνση Γεωργίας Αρκαδίας). Έκρινα, λοιπόν, σκόπιμο να της μαγνητοφωνήσω (ηχογραφήσω) την Καινή Διαθήκη. Δυστυχώς, η ηχογράφηση δεν ήταν καλής ποιότητος διότι έγινε μέσα σε ένα πολύ μικρό και ακατάλληλο χώρο του ξενοδοχείου!

Αργότερα, όταν μετετέθην στην Αθήνα, στην Κεντρικήν Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας, διεμείναμε σ’ένα σχετικώς ήσυχο διαμέρισμα. Τότε, επανεκίνησα τη μαγνητοφώνηση ολοκλήρου της Αγίας Γραφής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας (την έκδοση Βάμβα). Η εργασία αυτή διήρκεσε περί τα τριάμιση έτη με δύο ώρες καθημερινής εργασίας, τα ξημερώματα, πριν αναχωρήσω για το Γραφείο μου. Eχρησιμοποιείτο μόνον από την οικογένειά μας. Όταν, με την πάροδον του χρόνου, διεπίστωσα ότι επρόκειτο για μια πολύ καλή μαγνητοφώνηση, σχεδόν επαγγελματική, θέλησα να τη θέσω, δωρεάν στη διάθεση του κοινού. Εις μάτην! Καμία ανταπόκριση! Βλέποντας το αδιέξοδο και την έλλειψη ανταποκρίσεως εκ μέρους του κοινού, έκρινα σκόπιμο να συνεργασθώ με κάποιον αμερικανικόν εκδοτικόν οίκον. Επειδή όμως, υπήρχαν πολλά εμπόδια εγκατέλειψα την προσπάθεια. Έτσι κατά τη δεκέτία του ’90, μετά από πολλές δοκιμές και προσπάθειες, μπόρεσα να μετατρέψω τις 10 μαγνητοπαινές των 1800 ποδών σε 76 κασσέττες ήχου, πράγμα που θα μπορούσε να δώσει πνοή ζωής στο έργο αυτό…

2. Η γραπτή έκδοση της Αγίας Γραφής:

Κάποιος Αμερικανός εν Χριστώ αδελφός, μου προσέφερε περί το τέλος της δεκαετίας του ’80 την Καινή Διαθήκη στην αγγλική σε δισκέττες. Αυτό το «δώρο», πυροδότησε μέσα μου τη σφοδρά επιθυμία να κάνω την ίδια εργασία και στην ελληνική για όλη την Αγία Γραφή. Πήγα, λοιπόν, στη Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία, (γιατί μόνον εκεί υπήρχε, εκείνα τα χρόνια) και αγόρασα το σχετικό πρόγραμμα OCR για την ελληνική γλώσσα. Άρχισα την εργασία της μετατροπής της Αγίας Γραφής αλλά και σε συνεργασία με την «Online Bible», Canada. Η εργασία αυτή διήρκεσε συνολικώς περί τα τέσσερα έτη. Εάν δεν είχα την πολύτιμη βοήθεια του Θανάση Καραμπάση, γιού του αδελφού και παιδικού φίλου μου Γιώργου Καραμπάση, το έργο τούτο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ετοίμασα τρείς εκδόσεις: Την Πολυτονική (MGreek), τη Μονοτονική (MGreekM) και την άνευ τόνων (MGreekU).

3. Οι ηχητικές εκδόσεις CDDVD της Αγίας Γραφής:

Σε ένα ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη, τo 2003, για να επισκεφθώ τον παιδικό μου φίλο και τη σύζυγό του Σοφία, συνήντησα όλως «τυχαίως» (!!!), τον Άγγελο Μαργαρίτη, εγγονόν του φίλου μου. Ο Άγγελος, πληροφορηθείς το πρόβλημά μου, ή μάλλον τη σφοδρά επιθυμία μου να μοιραστώ την ηχογραφημένη εργασία επί της Αγίας Γραφής δωρεάν προς πάντα ενδιαφερόμενον, προθυμοποιήθηκε να μετατρέψει τις 76 κασσέτες μου σε CD ή μάλλον σε CDmp3! Τους δίσκους που παρήγαγε με δικά του έξοδα τους διένειμε δωρεάν κατά εκατοντάδας!

Μετά, τους μετέτρεψε σε DVD. Eν συνεχεία, χρησιμοποίησε τη γραπτή μονοτονική έκδοση, προκειμένου να προσθέσει σε κάθε γραμμένο εδάφιο το αντίστοιχο μαγνητοφωνημένο εδάφιο από τη μαγνητοφωνημένη έκδοσή μου, και να πλαισιώσει την κάθε σελίδα με ωραιότατες εικόνες, επιτυγχάνοντας έτσι, τη δημιουργία ενός video. Κεφάλαιο προς κεφάλαιο, εδάφιο προς εδάφιο και σελίδα προς σελίδα, όλα αριθμημένα. Σε όλες σχεδόν αυτές τις προσπάθειές του βοηθήθηκε από τον θείον του Θανάση Καραμπάση, ο οποίος είναι ειδικός στην πληροφορική. Τέλος, με ατελείωτες ώρες εργασίας και κόπο αλλά και υπό δυσμενεστάτας οικονομικάς συνθήκας, παρήγαγε επί τη βάσει των εν λόγω DVD και την έκδοση www.GodTube.gr (video). (Η έκδοση αυτή παρουσιάζει κάτι ηχητικά μικροελαττώματα στο τέλος των κεφαλαίων, τα οποία εν καιρώ θα διορθωθούν). Με τη χάρη του Θεού παρήγαγε μια θαυμάσια εργασία και μάλιστα αδαπάνως για μένα. Οι δίσκοι CDmp3 και τα δύο DVD όλης της Γραφής παρέχουν τη δυνατότητα να ακούς, να βλέπεις και να απολαμβάνεις ωραίες εικόνες, με δυνατότητα επιλογής βιβλίου ή κεφαλαίου.

Αυτές οι εκδόσεις της Αγίας Γραφής ως και ορισμένες άλλες τροποποιημένες εκδόσεις όπως του SPOREAS.gr και του Newlife4you, βασιζόμενες στην μαγνητοφώνησή μου, έχουν συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα μου. Η κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της πολύτιμα χαρακτηριστικά. Όποιος θέλει μπορεί να βρει τις διαφορές στη λειτουργία τους. Όλες εμφανίζονται κάτω από τους τίτλους THE BIBLE IN GREEK and THE GREEK BIBLE IN VIDEO. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο λόγος του Κυρίου να τρέχει και να δοξάζεται (2Θεσσαλ.3:1)!

Τους είμαι και θα τους είμαι πάντοτε ευγνώμων! Έτσι διεπίστωσα μετά χαράς ότι μετά από σαράντα (40) περίπου χρόνια (!), η γραπτή έκδοση της Γραφής συνδυασμένη με την ηχογραφημένη, αξιοποιήθηκαν και από ορισμένες χριστιανικές οργανώσεις με ωραιότατους και πρακτικούς τρόπους παρουσιάσεως!

Έχυσα πολλά δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης προς τον Θεόν γιατί μετά από 40 περίπου χρόνια αυτές οι εργασίες, άρχισαν να συμβάλουν στη διάδοση του λόγου του Κυρίου και ο λόγος Του να τρέχει και να δοξάζεται δια του Ιντερνέτ στα πέρατα της οικουμένης!!! Ναι, στα πέρατα της οικουμένης! Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν αλλά τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού ποτέ δεν θα παρέλθουν (Ματ.24:35)!

4. Τώρα, δύο λόγια για την διακονία μου μέσω Ιντερνετ:

Όταν η Κυβέρνηση με έστειλε στις Βρυξέλλες το 1976, ως τον γεωργικό σύμβουλο για την ένταξη της χώρας μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έντονη και πολυετής πνευματική διακονία που είχα στην Αθήνα μεταξύ των εκκλησιών έπαυσε. Το μόνον που μπορούσα να κάνω, ουσιαστικώς, ήταν η ενεργός δράσις μου στον τομέα της διανομής των Γραφών μέσω του συνδέσμου των Γεδεωνιτών επί 28 έτη. Η φλόγα όμως έκαιγε πάντοτε μέσα μου για ευαγγελιστικό και ιδίως οικοδομητικό έργο που δεν είχα πλέον. Ήμουνα στο Βέλγιο, σε φιλόξενη μεν χώρα αλλά σε ξένο τόπο, άγνωστος μεταξύ αγνώστων! Έτσι με προσευχή και υπομονή και εν σιωπή περίμενα την οδηγία του Κυρίου. Ο Θεός μου άνοιξε τα μάτια για να ασχοληθώ με την αποστολή μέσω Ιντερνέτ των πνευματικών μηνυμάτων και μελετών μου. Μερικοί αδελφοί με βοήθησαν στην αρχή να βρω αποδέκτας. Ο Θεός έβαλε τη σφραγίδα της επιδοκιμασίας Του και οι επιβεβαιώσεις καταφθάνουν καθημερινώς από τους αποδέκτας αυτού του πνευματικού υλικού που χρησιμοποιείται αποτελεσματικώς και ποικιλοτρόπως.

Tέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκ καρδίας τους υπευθύνους των ιστοσελίδων: www.GodTube.gr, (τέως: www.ZontanoNero.gr), www.Sporeas.gr και www.Νikites.eu, Άγγελο Μαργαρίτη, Γιώργο Οικονομίδη και Τζώρτζη Κανταρτζή αντιστοίχως, για την πιστότατη συνεργασία τους, την ενθάρρυνσή τους στο έργο μου τούτο και τις θαυμάσιες βελτιωτικές τους προσπάθειες, όχι μόνον στον τομέα της Αγίας Γραφής αλλά και στη δημοσίευση όλων των πνευματικών μου μηνυμάτων, μελετών και βιβλίων της συζύγου μου. Επίσης, ο Θεός να ευλογήσει και όλους εκείνους που εργάσθηκαν επί έτη με πιστότητα και από το παρασκήνιον για τις διορθώσεις των κειμένων μου. Ο Θεός να ευλογήσει το έργο Του για τη σωτηρία ψυχών και την οικοδομή των πιστών.

Κλείνοντας, ένα μόνον λόγον θέλω να προσθέσω: Όλα τα προαναφερθέντα οφείλονται στη δύναμη και τη χάρη του Θεού Πατέρα μας ο οποίος έδωσε τον Υιόν Του για τις αμαρτίες μας και Τον ανέστησε δια την δικαίωσιν μας. Σ’Εκείνον ανήκει ΌΛΗ η δόξα!

 

Ιωάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

baltatzis@skynet.be

http://wordstaughtbythespirit.com.

Comments are closed.